Cilvēka ķermenis par 60% sastāv no ūdens, taču vai tu vēlies šovasar atpūsties uz visiem 100%? Tādā gadījumā noteikti izmēģini kādu no šīm brīvā laika pavadīšanas iespējām uz ūdens!

Tavs pirmais ieguvums - adrenalīna deva! Otrkārt, savedīsi savu ķermeni kārtībā, un treškārt, kļūsi pievilcīgākas daiļā dzimuma acīs.

Veikbords

Šis sporta veids ietver lēcienus, slaloma un akrobātikas elementus. Veikbordu iedala divos paveidos: veikbords ar motorlaivu un veikbords – elektriskā vilkme. Pirmajā sportists nesas motorlaivas astē, veicot visvisādus trikus. Viņa nemainīgie sabiedrotie - viļņi un tramplīni. Savukārt kabeļa veikbordā cilvēks traucas pa viļņiem pateicoties mehanizētam uzstādījumam, kas aizstāj motorlaivu. Šādi uzstādījumi iedalās apļveida (veikparki, kur sportisks rotē pa apli) un reversīvajos (sportists virzās tikai uz priekšu-atpakaļ).
Veikbords
Veiksērfings

Arī šajā sporta veidā sportists traucas aiz buksējošās motorlaivas. Vienā no galiem motorlaiva iegrimst, tādējādi veidojot lielu vilni. Sportists stāv uz speciālā wakesurfing dēļa – tajā nav stiprinājumu un sniedz iespēju traukties uz motorlaivas radītā viļņa. Veiksērfinga galvenā priekšrocība ir tā, ka ar to iespējams nodarboties jebkurā ūdenstilpnē. Dēlis un motorlaiva – viss, kas nepieciešams.
Veiksērfings
Ūdensslēpes

Kustība uz īpašas formas slēpes pa ūdeni, kas pie motorlaivas piestiprināta ar trosi. Ūdensslēpes iedalās patstāvīgajās un pāra. Slaloma (mono) slēpe ir vizuāli īsa un plata, un abi tās gali ir nedaudz ieliekti. Lecamās slēpes ir garas un ieliektu purnu. Slaloma slēpes ir gara, tās aizmugurējā daļa ir sašaurināta un priekšgals ieliekts. Uz aizmugurējās daļas (tās daļas, kas slīd pa ūdens virsmu) slaloma slēpēm atrodas ķīlis.
Ūdensslēpes
Ūdens tūrisms

Populārs sporta tūrisma veids. Tā mērķis – pārvarēt maršrutu pa ūdenstilpni. Uzskaitāmi vairāki ūdens tūrisma veidi: kajaki, raftings, buru tūrisms.
Ūdens tūrisms
Hidrofoils

Hidrofoilera pamatatribūts ir dēlis, kas aprīkots ar sēdekli (pedu), zemūdens «spārnu» un kāju stiprinājumiem. Sportists braukā uz tās stāvoklī sēdus, turoties aiz fala. Tiklīdz ātrums pieaug, zemūdens spārns sāk celt dēli ar raideri virs ūdens. Tai pat laikā mainās spārna uzbrukuma leņķis (noliekums augšā-lejā) un cilvēks provocē lēcienu, veicot triku. Pēc sarežģītības pakāpes vienkāršākais triks hidrofoilā ir Air Gainer – sportists lec un tiek virzīts atpakaļ.
Hidrofoils
Kanoe polo

Spēle komandā ar bumbu kanoe laivās. Komandā ir 8 spēlētāji, 5 no tiem spēlē, 3 – rezervē. Laukuma izmērs – 35 uz 23 metri. Vārti iekārti 2 metru augstumā. Spēlētāju aizstāšanā ierobežojumu nav. Kanoe polo ir 2 starplaiki un katrs ilgst 10 minūtes. Ja šī ir noslēdzošā spēle, no kā ir atkarīgs vietu sadalījums, neizšķirta gadījumā līdz pirmajam metienam tiek nozīmēts papildlaiks.

Smaiļošana

Kajakings jeb smaiļošana – ūdens tūrisma paveids, kura darbība norisinās uz kuģa ar nosaukumu kajaks. Kajakings iedalās krikinga airēšanā, jūras un rekreācijas smaiļošanā, raftingā uz ātrumu, kajakingā un frīstailā uz mežonīgajiem ūdeņiem, airu slalomā.
Smaiļošana
Mini transats

Nosaukums Mini transat, tāpat kā transats 6.50, Open 650 vai Mini klase attiecināms uz neliela izmēra mini klases jahtām, uz kurām tiek veiktas individuālās kreiseru sacīkstes. Par galveno regati uzskatāma sacīkste pāri Atlantijas okeānam, pateicoties kurai 1977.gadā arī radās klases nosaukums (trans atlantic). Klase ir atvērta, tāpēc sacīkstēs var piedalīties jebkādas jahtas, kas atbilst vajadzīgajiem parametriem.
Mini transats
Paraseilings

Paraseilinga būtība ir tā, ka cilvēks tiek nostiprināts ar garu ciešu trosi pie motorlaivas un pēc speciālā izpletņa atvēršanas paceļas gaisā virs ūdens. Ja motorlaivas dzinējs ir gana spēcīgs, zem izpletņa var plīvot 2-3 cilvēki vienlaicīgi.
Paraseilings
Tūbings

Piepūšamās sniega kameras izdevīgi atšķiras no saviem cilstbrāļiem - tradicionālajām ragavām: to svars ir minimāls, braukšanas laikā tie mīksti, droši, spilgti, turklāt ērti uzglabājami nopūstā stāvoklī.

Tūbings iedalās 2 paveidos: ziemas un vasaras. Ziemā ar piepūšamām ragavām slidinās no ne vairāk kā 20 grādu liela leņķa nogāzēm. Vasarā ar tām traucas pa ūdeni, gandrīz kā ar laivu. Tūbinga priekšrocība ir tā, ka upēs ar vidēja ātruma straumi vai braukājot ar kameru ar motorlaivu, ragavas atraujas no ūdens un paceļas gaisā.
Tūbings
Frīstails mežonīgajos ūdeņos

Šajā ūdens sporta veidā elementi tiek veikti pēc freestyle disciplīnu piemēra, kā tas ir snovbordā, sērfošanā, skeitborda, ūdensslēpošanā u.tml. Lai nodarbotos ar frīstailu uz straumainā ūdens, svarīgi izslīpēt prasmes gan strādājot ar savu ķermeni, gan kajaku. Dažos gadījumos akrobātiskā frīstaila uz straumaina ūdens nosaukums ir saīsināts – frīstaila kajakings. Akrobātiskais frīstails tiek uzskatīts par mūsdienu kajakinga jaunāko virzienu, kas mūsdienās attīstas arvien straujāk.
Frīstails mežonīgajos ūdeņos

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen