Kas ir ābolu sidra etiķis?

Vienkāršojot skaidrojumu, ābolu sidra etiķis ir veidots, sasmalcinot ābolus, kas pēc tam tiek ilgstošu laiku istabas temperatūrā mērcēti ūdenī, kamēr dabīgie cukuri sāk veidot rūgšanas procesus un sāk veidoties etanols. Pēc tam baktērijas sidrā esošo alkoholu pārvērš etiķskābē. Kad viss alkohols ir pārstrādājies etiķskābē, rezultātā radušos mikstūru var saukt par ābolu sidra etiķi.

Ābolu sidra PH līmenis ir ļoti svarīga tā sastāvdaļa, jo tieši PH līmenis ietekmē veselībai pozitīvos elementus, ko sniedz šis produkts.

Vēsturiski ābolu sidra etiķis ir atrodams jau seno romiešu laikā, kad tas tika izmantots skaistumkopšanā kā toneris. Vēlāk atrodama informācija, ka šis preparāts ticis pievienots ļoti daudz dažādu skaistumkopšanas un matu kopšanas produktu ražošanas recepšu sastāvā. Kā viena no ābolu sidra etiķa rašanās vietām tiek uzskatīta Anglija, no kurienes tas arī tālāk tika izplatīts pasaulē savu labo īpašību dēļ.

Ieguvumi no ābolu sidra etiķa

Tā daudzpusīgais pielietojums skaistumkopšanas un labsajūtas, veselības uzlabošanas jomās

  1. Svara samazināšana- zinātnieki ir atklājuši, ka, kombinējot ābolu sidra etiķi kopā ar samazinātu kaloriju diētu un regulāriem treniņiem, iespējams uzlabot svara samazināšanas procesu. Pektīns, kuru ļoti bagātīgi satur produkts, atbalsta atbrīvošanos no liekā svara, regulējot metabolismu un uzlabojot zarnu darbību. Ābolu sidra etiķis arī aizkavē dažādu mikrobu un slimību rašanos zarnu traktā.
  2. Ādas problēmas un akne- produktā esošā skābe palīdz cīņā ar ādas problēmām, kā arī atbalsta ādu tās reģenerēšanās un atjaunošanās procesos. Sajaucot 1 tējkaroti ābolu sidra etiķa kopā ar 2 tējkarotēm ūdens, var izveidot maisījumu, ar kuru, uzklājot to uz sejas ar vates spilventiņu, iespējams tīrīt seju. Šāds mājas apstākļos pagatavots toneris ļaus stabilizēt ādai atbilstošu PH līmeni un veicinās arī tās atjaunošanos.
  3. Galvas ādas un matu veselība- aktīvās sastāvdaļas, kas atrodamas etiķī, jau ilgstoši tiek izmantotas matu kopšanā. Etiķis visefektīvāk palīdz cīnīties ar taukainiem matiem, samazinātu matu apjomu un blaugznām. Etiķī esošās dabīgās sastāvdaļas pasargā no neveselīga izskata, samazina blaugznas un sniedz skaistu mirdzumu matiem. Matiem tiek ieteikts sajaukt krūzi ūdens ar vienu tējkaroti ābolu sidra etiķa. Ar šādu šķīdumu izskalo matus pēc to izmazgāšanas ar šampūnu. Matu skalošana ar šādu šķīdumu ne tikai palīdz atjaunot to dabīgo mirdzumu, bet arī veicina to augšanu un palīdz atbrīvoties no blaugznām.
  4. Antioksidanta īpašības un imunitātes uzlabošana- ābolu sidra etiķis satur ļoti daudz probiotiķus, labās baktērijas un etiķskābi, kas palīdz attīrīt organismu, līdzsvarot cukura daudzumu asinīs, uzlabot gremošanas procesus, palielināt enerģētisko vielmaiņu un stiprināt imūnsistēmu.

UltraVit Gummies Apple Cider Vinegar no Vplab

Apple Cider Vinegar košļājamās tabletes ir gards dabīga ābolu sidra etiķa avots, kas atbalsta veselīgu gremošanu un imunitāti, veicina veselīgu svaru un kontrolē apetīti, kā arī palielina enerģijas līmeni. Katra porcija (2 košļājamās tabletes) nodrošina 1000 mg ābolu sidra etiķa un ievērojamu daudzumu vitamīna B12 un folijskābes. 

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā: komentāri mums ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.