Dzīve kļūst arvien dinamiskāka, pieaugošajā konkurencē par vietu zem saules jāprot paveikt visu ātri un uz izcili – šķiet, ka veselīgajam dzīvesveidam nav kur iesprausties! Realitāte ir gaužām bēdīga: neatliek laika nedz treniņiem, nedz brokastīm vai sabalansētām pusdienām. Noveiksies, ja izdosies ieskriet kafejnīcā netālu no ofisa. Pačukstēsim, ka arī 8 stundu garā darba dienā iespējams kontrolēt visu, kas ar tavu ķermeni notiek. Šim nolūkam būs jāapbruņojas ar māku plānot, kā arī šķipsniņu fantāzijas. Šoreiz lasi par to, kā sajusties lieliski un būt maksimāli efektīvam ik dienu bez izņēmuma!

1. Plāno savas maltītes un iepērc produktus nedēļu uz priekšu

Kādā no brīvdienām beidzot rūpīgi apdomā ēdienkarti (brokastis, launagus, uzkodas un vakariņas) visām nedēļas dienām. Izveido sarakstu ar visu nepieciešamo un dodies iepirkties. Vislabāk - uz Centrāltirgu. Šeit iespējams patērzēt ar tirgotājiem, bieži vien arī ar pašiem fermeriem un noskaidrot visu par produktu izcelsmi. Ja iepirkšanās tevi nomāc un šo laiku labprāt pavadītu sev saistošākā veidā, izmanto servisu, kas nodrošina ar produktu piegādi.

2. Launagus gatavo mājās un ņem tos uz darbu līdzi

Pirms darba nedēļas sākuma pāris stundas velti ēdiena pagatavošanai katrai no nedēļas dienām. Sacepums no dārzeņu asorti, zivs, zupas, ēdieni no lēcām, dārzeņu plovs, novārīti graudaugi (piemēram, kinoa – to var pievienot salātiem un arī ēst kā pilnvērtīgu piedevu pie gaļas). Vislabāk sagataves glabājas hermētiskos konteineros vai sasaldēti. Darba dienas priekšvakarā atliek tikai visu salikt pusdienu boksā.

3. Sagataves arī brokastīm

Ja rīts iesākas agrās stundās, un laiku, ko velti pie plīts, labprāt pavadi kādu pusstundiņu nosnaužoties, priekšvakarā ir vērts parūpēties arī par brokastīm. Veselīgās un gardās opcijas: pudiņš ar čia seklām, auzu pārslas, kas uz nakti iemērcētas mandeļu pienā, vai smūtijs, sastāvdaļas kuram (spinātus, ogas, banānus utt.) vari nomazgāt un salikt pa kastītēm svētdien. Un neaizmirsti par iespēju palielināt vērtīgo uzturvielu uzsūkšanos ar „superkomponentiem”. Auzu pārslām vari pievienot maltas čia vai linsēklas, smūtijam – kaņepju proteīnu, savukārt iecienītajai rīta kafijai – karoti kokosrieksta eļļas.

4. Lai veselīgas uzkodas kļūst par ieradumu

Tiklīdz starp pamatēdienreizēm tu sajūti cukura līmeņa pazemināšanos, tu kļūsti nemierīgs un zaudē koncentrēšanos. Tas atainojas uz darba produktivitātes, turklāt palielinās risks paķert ko nekvalitatīvu un super saldu no kolēģes galda. Lai tā nenotiktu, plāno toskait arī uzkodas. Mūsu iecienītākās veselīgās opcijas: augļi (āboli, citrusaugļi, banāni), humuss (to var pagatavot brīvdienā, lietojot uzturā ar svaigiem burkāniem un seleriju), avokado un mandeļu eļļu (gan viens, gan otrs ir supergards, klājot uz pilngraudu maizes).

5. Lieto uzturā vairāk ūdens

2 litri dienā – tas nav varoņdarbs, bet gan vēlamais minimums. Lai neaizmirstas, izgudro savu īpašo motivatoru. Piemēram, aliexpress piemeklē amizantu pudeli, kas priecēs aci, tātad, arī pievērsīs sev uzmanību. Iepildi to no ūdens iekārtas un pamazām tukšo ārā. Patīkamam aromātam un garšai pievieno dažas šķēlītes svaigā citrona.

6. Vairāk kusties

8 stundu ilga sēdēšana – šis darbs nav fiziski smags, taču ķermeni palēnām graujošs. Lai atjaunotu organisma līdzsvaru, izmanto katru iespēju, lai izkustētos no vietas. Parkojies 15 minūšu attālumā no darba vietas, ik pēc stundas-divām mēro vairākus stāvus pa kāpnēm, un aizmirsti par liftu.

7. Pārliecinies, ka treniņi tava ir „top prioritāte”

Līdzīgi, kā ēdienkarti, nedēļu uz priekšu ieplāno arī savas nodarbības sporta klubā, jogu un skriešanu. Pārējās aktivitātes tiem pielāgo. Citiem vārdiem – liec treniņus vienā svarīguma līmenī ar darba pienākumiem. Šāda pieeja uzlabos disciplīnu un iemācīs nepaļauties tikai uz mainīgo omu.

8. Paaugstini savas darba vides vibrācijas

Šis ieteikums vērsts gan uz tevi pašu, gan uz vietu, kurā pavadi lielāko dienas daļu. Cik gan piesātināta mēdz būs ikdiena: jokošana darba vietā mijas ar konfliktiem un citām stresa situācijām. Lai pasargātu sevi no negatīvās enerģijas plūsmas, turi savā darba vietā pāris kristālus. Starp citu, šungīts pasargās no kaitīgajām ultramagnētiskajām plūsmām, kas nāk no datorierīcēm. Ir vērts apbruņoties arī ar ēteriskajām eļļām. Piemēram, lavandu eļļa nomierinās nervu sistēmu, apelsīna eļļa - možam garam un lieliskai omai. Pēc fenšuja, ir svarīgi turēt darba vietu tīru un nepārkraut ar liekiem priekšmetiem, tuvumā jātur augs.

9.Gaisa mitrināšana

Dēļ centrālās apkures aukstajā gadalaikā gaiss telpā kļūst sauss, kā dēļ ādas stāvoklis mēdz pasliktināties. Dabīgas izcelsmes mitrinošais roku krēms un lūpu balzāms – tas, kas lietojams ofisā vairākas reize dienā. Tie nodrošinās vienkāršu, taču būtisku kopšanu laikā, kad neesi mājās.

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem.