Nav ne jausmas, kuram no neskaitāmajiem instruktoriem sava ķermeņa slīpēšanu lai uztic? Šāda jautājuma esamība jau vien liecina par lielisku startu. Šajā publikācijā lasi, pēc kādiem kritērijiem īsto „mentoru” izvēlēties.

Vienmēr paturi prātā: tavs personīgais treneris ir cilvēks, no kura atkarīgs tavs fiziskais stāvoklis un veselība – augsta kompetence un profesionālisms ir pamatu pamats. Cilvēks, kas pārzin tava ķermeņa īpatnības, tā sagatavotības līmeni, kā arī vingrinājumu tehnikas trenažieru zālē vai grupu nodarbībās, tikt pie vēlamā rezultāta palīdzēs krietni ātrāk.

Iesākumā iekal prātā, ka personīgais treneris ir obligāts nosacījums produktīvai sportošanai. Viņš ir galvenais palīgs ceļā uz perfekto svaru un augumu. Bez trenera iztikt spēj ja nu vienīgi... pats treneris. Bez šāda speciālista, nepārzinot konkrētu izpildes tehniku un trenažieru darbības principu, tu vari lieti sev kaitēt. Tā kā esam tendēti uz rezultātu, un nevis traumām, piedomāsim pie tā, kur lai cienīgu kandidatūru atrod.

Kur meklēt?

Dodies uz labu sporta klubu. Pirmkārt, prestižām iestādēm ir svarīga reputācija, otrkārt, veidot karjeru lielā un atpazīstamā uzņēmumā ir pašu speciālistu interesēs. Vai arī dodies uz pirmo bezmaksas nodarbību un aprunājies ar apmeklētājiem ģērbtuvē - šādi tu uzzināsi daudz jauna.

Iztaujā par savu noskatīto treneri zāles administratorei. Painteresējies par viņa izglītību (pamatnosacījums - sporta vai medicīnas augstskolas diploms), cik ilga ir viņa pieredze šajā jomā (5 gadu pieredze ir optimāla – pa šo laiku pieredzes bagāža jau ir paliela, taču entuziasms vēl nav izzudis).

Esi ticis skaidrībā ar izvēli? Tagad savu «izredzēto» novērtē. Šajā „izošņāšanas” posmā vērts atcerēties: «Āriene nav no svara». Ja tavs treneris ir dievīgi skaists, viņas ir Holivudas smaids un ne mazāk perfekti muskuļi – ieskaties rūpīgāk, taču šoreiz neaizmiglo acis ar viņa acīmredzamajām dotībām, bet gan pievērs uzmanību nepilnībām. Lielākoties šādiem puišiem ar augsti kvalificētiem bodibildinga un fitnesa treneriem nav itin nekā kopīga.

Instruktora konsultācijas virtuāli. Piemēri, kad trenera online norādes sniegušas lieliskus rezultātus, ir neskaitāmi. Taču šajā gadījumā tev būt jāapbruņojas ar krietni vairāk pašdisciplīnu, par cik virtuālais instruktors trenažieru zālē nespēs nedz uzmotivēt, nedz tehniku pielabot.

Kam būtu jāpievērš uzmanība

Būtiskākais trenera darba kvalitātes rādītājs ir nevis tas, kā izskatās viņš pats, bet gan viņa darba augļi - klienti. Lai gan šis apgalvojums ir diskutējams, daiļrunīgākais apliecinājums profesionālismam ir rezultāti. Ja tava trenera mācekļi ir slaidi, plakanu vēderu un augstu trenētu pēcpusi, tātad, izvēli esi izdarījis pareizo.

Īsts profesionālis ne vien sniedz rekomendācijas, bet gan izmēģina tos uz sevis. Treneris, kas netrenējas pats – indikators, ka ir vērts piedomāt par tā nomaiņu.

Esi vērīgs jau pirmajā treniņā. Ja treneris, neizzinot tavu potenciālu un neiztaujājot par tavu veselības stāvokli, uzveļ tev pamatīgu slodzi uzreiz, diez vai viņš saprot, ko dara. Vai arī uzreiz sāk veidot tievēšanas treniņu plānu. Lai sastādītu kompetentu apmācību programmu, vispareizāk, lai pirmās nedēļas garumā viņš ieņemtu vērotāja pozīciju, novērtējot tavas iespējas. Ja uzdevumu izpildes laikā sajūti sāpes, konsultējies ar ārstu.

Kad esiet viens otru atraduši

Nespēlē pasīvo lomu pats sevā izrādē: ja treniņu programma ir sastādīta tev – tev ir visas tiesības piedalīties tās pilnveidē. Ja vēlies panākt ar treneri absolūto sapratni, uzdod jautājumus, izrādi iniciatīvu. Esi godīgs: nevaino viņu par liekajiem kilogramiem, ja slepeni aizraujies ar saldumiem – šādi tu ievedīsi treneri strupceļā. Stāsti par visu: par rezultātiem, par sasniegumiem, toskait arī par slodzes laikā sajusto diskomfortu.

Ja neesi savā trenerī vēl pietiekami pārliecinājies, tikt skaidrībā ar izvēles pareizību var līdzēt pāris jautājumi. Neuzkrītoši uzdod tos sarunā ar treneri. Palūdz pastāstīt par gaidāmo treniņu plānu – viņam būtu jāizklāsta pilns iepriekš sastādītais treniņu plāns, nevis jāģenerē idejas no vietas.

Būtiski arī, lai treneris izklāsta, kā vislabāk pēc treniņiem atjaunoties – vai ir vērts pavadīt brīvo dienu uz dīvāna vai veltīt to nesteidzīgam kardio.

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem.