Olbaltumvielu pulveris ir obligāts jūsu uztura bagātinātāju arsenālā, īpaši, ja jūsu ikdiena ietver daudz fizisko aktivitāšu.

Cilvēki tos izmanto dažādu iemeslu dēļ, piemēram, lai izveidotu un atjaunotu muskuļus, uzlabotu sportisko sniegumu, uzturētu vielmaiņu un zaudētu svaru vai vienkārši palielinātu olbaltumvielu uzņemšanu vispārējai veselībai un labsajūtai.

Tomēr, tā kā tirgū ir tik daudz dažādu proteīna pulveru veidu, var būt grūti izvēlēties pareizo. Tātad, kā jūs zināt, kurš no tiem ir vislabākais jums? Apskatīsim izplatītākos proteīna pulveru veidus un to priekšrocības.


Kāpēc mums ir nepieciešams proteīns?

Uzskatiet to par savu slepeno ieroci spēcīgam, veselīgam un laimīgam ķermenim! Tas dod spēku jūsu muskuļiem, lai paceltu smagus svarus, blīvumu jūsu kauliem un elastību jūsu ādai, lai tā būtu liesa un izskatītos jauneklīga. Tas palīdz jūsu imūnsistēmai saglabāt izcilu formu, lai jūs varētu cīnīties pret jebkādām baktērijām, kas nonāk jūsu ceļā. Bez olbaltumvielām mēs būtu vāji, trausli un neaizsargāti pret brīvajiem radikāļiem.

Kas ir proteīna pulveris? 

Īsāk sakot, proteīna pulveris ir uztura bagātinātājs, kas iegūts no olbaltumvielām bagātām sastāvdaļām, piemēram, augiem (rīsiem, sojas pupiņām, kaņepēm utt.), olām un piena produktiem (kazeīns un sūkalu olbaltumvielas), un vēlāk tiek kondensēts sausā, smalki. pulverveida forma.

Olbaltumvielas ir galvenais makroelements un kaulu, skrimšļu, muskuļu un ādas celtniecības materiāls. Tā sagremošana prasa arī ilgāku laiku nekā ogļhidrāti, palīdzot mums saglabāt sāta sajūtu un apmierinātību daudz ilgāk. Tāpēc ir svarīgi iegūt labas kvalitātes proteīna pulveri.

Taču, pirms paļauties tikai uz uztura bagātinātājiem, vienmēr ieteicams iegūt uzturvielas no dabīgiem pārtikas avotiem, piemēram, riekstiem, sēklām, gaļas, jūras veltēm, pupiņām un sojas produktiem, piemēram, tofu. Pievienojiet savai diētai proteīna pulveri tikai, lai iegūtu papildu priekšrocības, īpaši, ja jums ir grūtības iegūt pietiekami daudz olbaltumvielu tikai ar pārtiku.

Proteīna pulveru veidi


Sūkalu proteīns (whey)

Sūkalu proteīns ir vispopulārākais un visplašāk izmantotais olbaltumvielu veids. Tas nāk no piena, ātri sagremojas un uzsūcas, kā arī ir bagāts ar labākās kvalitātes aminoskābēm (BCAA), kas ir būtiskas mūsu ķermenim. Ir pierādīts, ka sūkalu olbaltumvielas veicina muskuļu augšanu un svara zudumu, un, tā kā tās tiek sagremotas un uzsūcas ātrāk nekā citas olbaltumvielas, tā ir ideāla izvēle atjaunošanai pirms un pēc treniņa.

Divi galvenie sūkalu proteīna veidi ir sūkalu izolāts un sūkalu koncentrāts, kuriem katram ir savas unikālās spējas. Kā tie atšķiras? Ar olbaltumvielu saturu un apstrādes metodēm.

Sūkalu izolāts ir tīrāks sūkalu proteīna veids, kas tiek vairāk apstrādāts, kā rezultātā ir lielāks olbaltumvielu saturs ar mazāku laktozes, ogļhidrātu un tauku saturu, padarot to vieglāk sagremojamu. No otras puses, sūkalu koncentrāts ir mazāk apstrādāts, kas nozīmē, ka tas saglabā vairāk dabisko sūkalu komponentu, piemēram, laktoglobulīnu, laktalbumīnu un imūnglobulīnus, un satur vairāk laktozes, ogļhidrātu un tauku.

Tomēr BCAA abos sūkalu olbaltumvielu veidos ir praktiski identiski, jo tie ir iegūti no vieniem un tiem pašiem proteīniem, padarot abus par lielisku izvēli cilvēkiem, kuri vēlas palielināt olbaltumvielu uzņemšanu. Un, ja jums ir laktozes nepanesamība, sūkalu izolāts būs jūsu izvēle.

Lai uzlabotu savu muskuļu masu un vielmaiņu, izmēģiniet mūsu 100% Platinum Whey proteīna pulveri, abu maisījumu – izolātu un koncentrātu. Vai arī mūsu tīrā sūkalu koncentrāta proteīna pulveris Gold Whey.

 

Kazeīna proteīns (Casein)

Tāpat kā sūkalas, kazeīns ir proteīns, kas iegūts no piena produktiem. Tomēr tas tiek sagremots un uzsūcas daudz lēnāk, tāpēc šis proteīns ir lieliski piemērots ilgstošai aminoskābju piegādei muskuļiem, nevis kā būves efektam. Tas joprojām ir vērtīgs BCAA un glutamīna avots, kas palīdz samazināt muskuļu proteīnu sadalīšanos, padarot to par izdevīgāku iespēju tiem, kas vēlas iegūt neto muskuļu proteīna pieaugumu.

Tā kā kazeīna proteīns ir lēni sagremojams, to bieži ieteicams lietot pirms gulētiešanas vai starp ēdienreizēm, atsevišķi vai maisījumā ar citiem proteīniem. Mūsu dinamiskais proteīnu maisījums no CASEIN & WHEY darbojas visa treniņa laikā un atveseļošanās posmā naktī.

 

Kolagēns

Kolagēns ir savienojums, kas atrodams mūsu ādā un saistaudos, kas veido mūsu cīpslas, saites, muskuļus un daudz ko citu. Tas ir visbagātākais proteīns organismā, tomēr laika gaitā novecošanās rezultātā mūsu organismā tiek noārdīts kolagēns, padarot to ļoti grūti ražot vairāk.

Kolagēna proteīna pulveris parasti ir izgatavots no dzīvnieku izcelsmes avotiem, piemēram, kauliem, ādas un saistaudiem, un bieži tiek hidrolizēts, lai atvieglotu ķermeņa uzsūkšanos. Šis proteīns var palīdzēt nodrošināt mūsu ādas struktūru un stiprināt kaulus, kā arī palīdzēt pret locītavu sāpēm, matu un nagu augšanu, zarnu veselību un atjaunot muskuļu audus.

Uzlabojot ādas elastību un samazinot grumbas, celulītu un citas smalkās līnijas, mūsu ULTRA Women's Beauty Collagen palīdzēs jums spīdēt. Veselām un stiprām locītavām un kauliem mēs iesakām mūsu ABSOLUTE JOINT kolagēna, hialuronskābes, svarīgu vitamīnu un minerālvielu un citu svarīgu sastāvdaļu kombināciju.

Augu bāzes proteīni (Plant-Based)

Ja esat vegāns, augu izcelsmes proteīns būs jūsu labākais draugs. Tie ne tikai nodrošina pietiekamu daudzumu šķiedrvielu un zemāku tauku līmeni salīdzinājumā ar dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām, bet arī veicina muskuļu augšanu un atbalsta vispārējo veselību.

Zirņu, rīsu, auzu, kaņepju un sojas olbaltumvielas ir visizplatītākās iespējas, kas ir viena augu proteīna vai dažādu augu proteīnu maisījuma veidā, lai nodrošinātu virkni aminoskābju. Lai gan maisījumi tiek uzskatīti par pilnvērtīgiem proteīniem, ir svarīgi atcerēties, ka, patērējot dažādus veselus pārtikas produktus visas dienas garumā, jūs saņemsiet visas organismam nepieciešamās neaizvietojamās aminoskābes neatkarīgi no tā, vai izvēlaties vienu augu izcelsmes proteīnu vai maisījumu.

Zirņu proteīnam ir visaugstākais olbaltumvielu saturs, tas ir viegli sagremojams, un tas ir lielisks kālija un dzelzs avots. Tas atbalsta muskuļu un kaulu veselību, sirds veselību un normālu asins recēšanu.

Rīsu proteīns ir vislabāk garšojošais augu proteīns un viegli uzsūcas. Tas atbalsta muskuļu augšanu un palīdz uzturēt liesu muskuļu masu.

Auzu proteīns nodrošina ilgstošu pilnību un satur BCAA un citas neaizstājamās aminoskābes. Tas palīdz svara regulēšanā, muskuļu uzturēšanā un atjaunošanā.

Sojas olbaltumvielai ir maiga un nedaudz pīķa garša, kas padara to par lielisku iespēju pievienot smūtijiem, salātiem vai konditorejas izstrādājumiem. Tas palīdz veidot un atjaunot muskuļus un uzturēt veselīgu imūnsistēmu.

Mūsu VEGAN PROTEIN ir labākā sajaukums! Tajā ir zirņu, rīsu un auzu proteīni, kas atbalstīs jūsu ikdienas uzturu un veselību. Visas trīs sastāvdaļas ir 100% vegānas, hipoalerģiskas un pilnīgas olbaltumvielu matricas.

 

Vai proteīna pulveri ir droši un kā tos lietot? 

Augstas kvalitātes proteīna pulveri ar minimālu cukura daudzumu un bez kaitīgām piedevām ir droši lietojami. Visus mūsu produktus ir izstrādājusi profesionāļu komanda ar zināšanām par augstas veiktspējas sastāvdaļām un dabīgām produktu formulām, kas ir droši lietojamas un nodrošina efektīvus rezultātus.

Proteīna pulveru labā lieta ir tā, ka tie ir daudzpusīgi un tos var sajaukt ar šķidrumiem vai pievienot pārtikai neatkarīgi no tā, vai tas ir jūsu rīta smūtijs, nakts auzas, enerģijas batoniņi vai čia pudiņš. Mēģiniet tos sajaukt zupās, humusā, augu burgeru pīrādziņos un picas garozā. Neatkarīgi no tā, kas jums der, iespējas ir bezgalīgas.

Bet paturiet prātā, ka mērķis nav pievienot proteīnu visam, ko ēdat. Drīzāk izmantojiet to, lai apmierinātu un nepārsniegtu ikdienas olbaltumvielu vajadzības. Un mēs ļoti iesakām to apvienot ar vingrošanas rutīnu, lai iegūtu maksimālu labumu.

Neatkarīgi no tā, vai vēlaties zaudēt svaru, veidot muskuļus vai vienkārši saglabāt vispārējo veselību – proteīna pulveris var būt jūsu ilgi gaidītais draugs. Tomēr, lūdzu, konsultējieties ar reģistrētu dietologu, lai noskaidrotu, vai jūsu diētai ir jāpievieno proteīna pulveris un cik daudz tas jums vajadzētu patērēt, pamatojoties uz jūsu vecumu, dzimumu, aktivitātes līmeni, muskuļu masu un vispārējo veselības stāvokli.

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā: komentāri mums ir jāapstiprina pirms to publicēšanas.