Saulainās dienas un vasarīgās izklaides nu ir galā, tāpēc rudens iestāšanās ļoti daudziem arī sākas ar sporta nodarbību atsākšanu, jo tas ir viens no labākajiem veidiem, kā pavadīt tumšos, drēgnos vakarus! Tomēr, lai atgriezot sporta zālē pēc “vasaras atvaļinājuma”, ir jāņem vērā pāris nosacījumi.

Sākam visu no paša sākuma
Ja cilvēks ir regulāri trennējies, tad pietiek tikai ar 1-2 mēnešiem (atkarīgs indivitduāli no cilvēka ķermeņa), lai ķermenis atslābtu un atgrieztos fiziskajā stāvoklī, kāds bija pirms regulāro trenniņu uzskāšanas. Līdz ar ko, šēit sākas pats svarīgākais - pirmās dienas sporta zālē vai citās nodarbībās pēc pārtraukuma, nesākt ar slodzi, ar kādu tika beigtas nodarbības iepriekš! Rezultātā tas aboslūti vienmēr beigsies ar muskuļu sāpēm, vilšanos un iespējams atteikšanos no sportošanas. Ir absolūti nepareizi pirmo reizi trennēties līdz spēku izsīkumam - tas jādara lēnām, pamazām un, pats galvenais, – regulāri, pakāpeniski palielinot slodzi.
Atgriežamies sporta zālē
Pakāpeniski

Pakāpeniski audzē slodzi. Sāc ar vienu reizi nedēļā, turmini ar 2 reizēm nedēļā, bet starp treniņiem ieturi vismaz vienas vai divu dienu ilgu pārtraukumu, lai organisms paspēj atjaunoties un pielāgoties slodzei. Pāriet uz lielāku slodzi var pēc mēneša, triju mēnešu laikā jau var palielināt nodarbību vai treniņu skaitu līdz 3 reizēm nedēļā.

Svarīgi arī informēt treneri, ka esi atgriezies pēc pārtraukuma, lai tiktu pielāgota atbilstoša slodze un intensitāte.
Atgriežamies sporta zālē

Lielākais ierocis - pacietība!

Pacietība ir tā, ar ko katram atsācējam ir jāapbruņojas. Ļoti bieži ir tā, ka cilvēks atsākot treniņus domā, ka- nedaudz, nedaudz un būšu atpakaļ savā sporta ķermenī (loģiski, iepriekš tika daudz laika veltīts un strādāts!), bet pasaudzē sevi. Nevajag ķerties klāt pie smagākajiem stieņiem, intensīvākajām grupu nodarbībām, jo šādi ātrāk nekas nenotiks, izņemot ātrāk pienāks nogurums un izmisums. Saudzē un taupi sevi, jo lēnāk, mierīgāk un pakēpinskāk tiks nodarbīas atsāktas, jo būs efektīgāks iznākums. Tagad- dodamies izvlēties savu labāko sporta tērpu un treniņu vietu!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.