Darba nolūkos daudz ceļo? Treniņiem komandējumos nereti neatliek nedz vieta, nedz arī laiks... Turklāt trenažieru zāles pieejamas vien retajās viesnīcās.

Uzturēt formu kārtībā un pat pieaudzēt muskuļu masu darījumu braucienos tev palīdzēs... koferis. Ar tā palīdzību standartā viesnīcas numurā iespējams veikt intensīvus un ļoti rezultatīvus treniņus. 
Instruktāža

Koferi piekrauj tā, lai tu sajūti slodzi, to paceļot. Izpildi vingrinājumus apļa treniņa veidā – atpūta starp piegājieniem ne vairāk par 15 sek. Katram piegājienam velti 45 sek, centies šajā laika posmā izpildīt maksimālu reižu skaitu. Paveicot visu apli, atpūties, līdz esi pilnībā atjaunojies, taču ne ilgāk par 3 minūtēm, un atkārto. Pavisam treniņa laikā jāveic 6 apļi.

1. Pietupieni

Nostājies, kājas plecu platumā. Koferi satver ar rokām un novieto pretī krūškurvim. Izšauj pēcpusi uz atpakaļu, piesēdi tā, lai gurni atrastos paralēli grīdai. Atgriezies sākotnējā pozīcijā un, neapstājoties, ņem koferi padusē labajā pusē, kā norādīts bildē. Veic atkārtotu pietupienu, atgriezies sākotnējā pozīcijā un ņem koferi padusē no kreisās puses. Šādi izskatās viens piegājiens. Turpini veikt vingrinājumus pēc šīs shēmas.

2. Žonglēšana

Koferi liec uz sāna ar rokturi uz augšu, kā parādīts bildē. Kājas plecu platumā, pieliecies uz priekšu, izšauj pēcpusi atpakaļ un nedaudz izliecies jostas vietā. Ņem rokturi labajā rokā. Straujā kustībā pievelc koferi pie krūtīm un trajektorijas augšējā punktā pārtver ar kreiso roku. Lēnām nolaid koferi lejā un, neļaujot tam pieskarties zemei, atkārtoti pievelc augšup. Atkal nomaini roku. Turpini žonglēt, līdz piegājiena izpildes laiks ir iztecējis.

3. Izklupieni

Liec koferi sev priekšā, kā bildē. Izvelc rokturi un satver to ar labo roku. Sāc ripināt koferi uz priekšu, kā bildē, vienlaicīgi sperot platu soli ar kreiso kāju un nolaižoties izklupienā. Izklupienam jābūt pietiekami dziļam – tā, lai aizmugurē palikušās kājas ceļgals gandrīz pieskartos zemei. 45 sekunžu ilgā piegājiena laikā veic izklupienu ar vienu un to pašu kāju. Nākamajā aplī kāju nomaini.

4. Spiešana no vienas puses uz otru

Nostājies uz ceļiem un liec koferi uz labā pleca, pieturot to pie sānu sieniņām, kā bildē. Sasprindzini vēdera un pēcpuses muskuļus, pēc kā pacel koferi virs galvas un, neapstājoties, pārvieto to uz kreisā pleca. Atkārtoti pacel to un atgriezies sakotnējā pozīcijā. Turpini tādā pašā garā. Par vieglu? Apsēdies uz grīdas, kājas atplet uz sāniem un veic celšanu šajā pozīcijā. Ja bāzes variants tev liekas par smagu, cel koferi stāvus vai split-pietupiena pozīcijā.

5. Alpīnists

Ieņem guļus pozīciju, koferi novieto kreisajā pusē, un aizķeries aiz tā roktura ar kreiso pēdu, kā redzams bildē. Ķermeņa augšdaļu turi vienā līnijā ar kājām, sasprindzinot vēderu un pēcpusi. Pievelc koferi ar kāju pie sevis, pievelkot celi, cik vien vari tuvāk plecam. Atgriezies sakotnējā pozīcijā un atkārto. Nākamajā piegājienā kāju nomaini.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.