Esam apkopojuši 5 vienkāršus, taču rezultatīvus vingrinājumus, kurus izpildīt spēs pat mūždien aizņemtie.

Fiziskie vingrinājumi ir būtisks katra cilvēka dzīves aspekts. Bet ko lai iesāk, ja saspringtais grafiks veltīt pilnvērtīgu laiku regulāriem treniņiem neļauj? Šādām reizēm treneri sarūpējuši vingrinājumus, kas būs efektīvi arī neveltot tiem savas dārgās dzīves stundas.
vingrinājumi
Planka pozīcija

Ar šo vingrinājumu iespējams stiprināt pēcpuses muskuļaudus, kā arī slīpos, taisnos un šķērsos vēdera muskuļus. Efektivitāte ir tajā, ka pavisam neilgā laika sprīdī aktīvi tiek nodarbināti visi augstākminētie muskuļi.

Treneri iesaka sākt ar klasisko pozīciju, bet pēc tās apguves pāriet pie komplicētākām variācijām. Piemēram, planka pozu iespējams veikt, atbalstoties tikai uz vienas rokas un kājas (pa diagonāli).

Pietupieni

Optimāla izvēle ir tiem, kas būtisku dienas daļu pavada pie datora. Pietupieni ļauj nodarbināt tās ķermeņa daļas, kas ilgstoši atrodas pasīvā pozīcijā. Šis vingrinājumu tips ļauj uzturēt kārtībā kājas, pēcpusi, mugurkaulu un pat vēderu. Taču būtiski pietupienus veikt pareizi. Turklāt, vingrinājumi stiprina ceļgalus, kā rezultātā traumu gadījumā tie netiek bojāti.

Turklāt pietupieni uzlabo vispārējos sporta rādītājus un pozitīvi ietekmē ne vien veselību, bet arī pašsajūtu.

Pietupieni atbalstoties pret sienu

Lielisku rezultātu iespējams panākt, pat veicot pietupienus dažas minūtes dienā ar balstu pret sienu. Pietupienu skaitu pakāpeniski var pieaudzēt un pielietot smagumus-hanteles. Vingrinājums lieliski trenē roka muskuļus un kājas.

Atspiešanās ar atbalstu pret krēslu

Šis ir viens no efektīvākajiem vingrinājumiem gan aizņemtajiem, gan arī tiem, kas regulāri pavada laiku sporta zālē.

Daudziem tradicionālās atspiešanās var likties par smagu, tāpēc ieteicams sākt ar atspiešanos, ar rokām atbalstoties pret sienu vai rakstāmgaldu. Tad pārejot uz guļus stāvokli uz ceļiem. Tālāk pārej pie klasikas un ar rokām atbalsties pret krēslu. Pēdējais variants palīdz atbrīvoties no tauku nogulumiem roku augšdaļā.

Izklupieni

Tik vienkāršs vingrinājums, kā izklupieni, ļauj stiprināt kāju, kora, gurnu un ikru muskuļus. Tāpat kā citus vingrinājumus, arī tos atļauts nedaudz pamainīt: izklupienus veikt dziļākus, ņemt rokās smagumus, palielināt to skaitu, kombinēt ar pietupieniem. Piemēram: 10 pietupieni – ceļi vērsti sānis, 10 izklupieni, tad atkal 10 pietupieni – ceļi vērsti taisni, tad vēlreiz izklupieni un pietupieni – kājas saliktas kopā.

Labumu sniegs arī izklupieni paši par sevi. Regulāra to veikšana solās tonizēt veselas muskuļu grupas.

Mazkustīgs dzīvesveids ir ne mazāk bīstams ienaidnieks, kā neveselīgā pārtika. Tāpēc ir būtiski veltīt brīvos brīžus nevis lai kārtējo reizi uzgrauztu kādu našķi un pievērsties viedierīcēm, bet gan fiziskām aktivitātēm. Nav būtiski, kur rit tavs darbs – birojā vai mājās, centies 5-10 minūtes rast laiku efektīviem un vienkāršiem vingrinājumiem. Turklāt, darba dienas laikā lifta vietā centies izvēlēties kāpnes, vairāk iet kājām un ieelpot svaigu gaisu pusdienu pauzēs. Atceries, ka samazināt mazkustīgā dzīvesveida radītās sekas spēj pat pavisma īss treniņš.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.