Līdz ar gūtajām uzvarām nereti dzimst arī apātija. Kā lai ceļā uz saviem mērķiem nesabrūk?
motivācija
1. Esi nokrities svarā...

...līdz noteiktam ciparam. Sūro treniņu un striktās diētas mēneši nu ir pagātnē. Pavisam neliels kūkas gabaliņš jau par skādi nenāks, vai ne tā?

Aizmirsti par finišu!

Tava problēma no sākta gala bijusi tajā, ka esi nospraudis ar skaitļiem izsakāmus mērķus: konkrēts svars, ko nepieciešams panākt, vai arī n-tais bikšu izmērs, kurās par varītēm jāiekļaujas... Ceļa sākumā vislabāk ir nospraust „uzvedības” mērķus: lai noskrietie 10 km dienā partaptu par ieradumu; gatavot pusdienas uz darbu pašam, un nevis ēst apšaubāmas izcelsmes ēstuvēs u.tml.

Bildējies

Treniņu sākumā bildējies apakšbiksēs spoguļa priekšā reizi divās-trijās nedēļās. Pirmās bildes uzņem spožā dienas gaismā un tavam vēderam neizdevīgās pozās. Ja sakārojas kūku vai sadomāsi izlaist treniņu – pāršķirsti fotoalbumu un atceries, kāds esi bijis.

Priecājies

Uzkrāj pozitīvo motivāciju: svara mazināšanas gaitā atzīmē visu jauno un labo, kas tavā dzīvē pa šo laiku ir ienācis: enerģijas pieplūdums, komplimenti no sievietēm... Sastādi šādu novērojumu sarakstu viedtālrunī un ieskaties tajā ikreiz, kad sadomāsi atgriezties pie vecajiem ieradumiem. Kopš šī brīža tā izskatās visa tava turpmākā dzīve, tāpēc ik pa laikam atgādini pats sev par tās pozitīvo pusi.

2. Esi ieguvis medaļu:

Noskrējis savu pirmo maratonu vai ieņēmis pirmo vietu pauerliftinga sacensībās. Nākamā medaļa šādu endorfīnu līmeņa pieplūdumu vairs nesniegs.

Nomaini inventāru

Gatavojoties sacensībām, tu ik dienu esi izkopis vienu un to pašu iemaņu. Uz laiku fitnesa režīmu nomaini – piemēram, nebeidzamās skriešanas vietā izmēģini skvošu vai vingrinājumus trenažieru zālē. Ķermenis uz jaunas slodzes veidu pateiksies ar svaigu endorfīnu pieplūdumu.

Vienmēr paturi prātā rezerves plānu Izveido sarakstu ar «ja» un «tad». Piemēram, «ja nespēšu pieturēties pie noteikta tempa, aizskriešu līdz šī pakalna virsotnei, un, jau uzskrienot uz tā, gaitu palēnināšu». Vai arī «Ja man zudīs motivācija doties uz treniņu, teikšu pats sev, ka šis treniņš būs viegls, bet tālāk jau aizies».

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.